C, PHP, VB, .NET

Дневникът на Филип Петров


* Упражнения, които ще ви затруднят

Публикувано на 02 октомври 2012 в раздел Общи работи.

Представените по-долу упражнения са както за физиката, така и за  психиката на човека. Някои (физическите, които съм представил предимно в началото) дори са невъзможни без леко мамене, защото противоречат на основни закони (гравитация, център на тежестта и т.н.). Другите ще видите, че изглеждат абсурдно прости, но за сметка на това със сигурност ще ви затруднят. Градирал съм ги не според трудността им, а според това колко ще ви изнервят. Разбира се, че тези, които се базират на психиката на човека, са най-изнервящите.

12. Тупане на главата и кръгчета по корема

Това няма как да не сте го правили като деца. С едната ръка трябва да тупкате по главата си нагоре-надолу, а с другата да въртите кръгчета по часовниковата стрелка по корема си. Ще видите, че ръката, която тупка, не желае да се подчинява. Това упражнение се преодолява лесно – просто спрете да мислите за нея и ще се получи.

11. Лизнете си носа

Някои го правят безпроблемно, но за повечето си е тежко изпитание, дори с помощ от пръсти.

10. Лизнете си лакътя

Винаги е много близо, но никога не достига…

9. Докоснете върховете на две химикалки

Вземете две химикалки – по една в ръка – и ги насочете една срещу друга отдалеч. Затворете едното си око – което от двете си искате. Сега се опитайте да докоснете върховете на химикалките. Не е трудно, но е нормално да не ви се получи от първия път. Ако направите опита с двете си очи отворени – няма никакви проблеми.

8. Горещо или студено?

Сложете три купи с вода – една със студена, една със стайна и една с гореща вода. Потопете едната си ръка в студената (нека не е ледена, за да не измръзнете), а другата в горещата (а пък тази да не е вряла, за да не се опарите). Постойте така около минутка, извадете си ръцете и ги потопете във водата със стайна температура. Горещо или студено е? Мозъкът ви ще бъде объркан.

7. Вдигнете си левия крак

Опрете се хубаво с дясното си рамо до стената, опрете и десния си крак изпънат до стената (и бедрото и стъпалото да опират добре). Сега се опитайте да повдигнете левия си крак. Я… Никак няма да се получи.

6. Наведете се за банкнота

Опрете се с гръб до стената и съберете краката си. Поставете банкнота точно пред палците си. Сега се опитайте да я вземете без да мърдате краката си и без да свивате колената. Ако не сте практикували йога или спортна гимнастика с месеци, едва ли ще ви се получи.

5. Свивайте си безименния и малкия пръст поотделно

Лесно можете да ги свиете двата заедно. Поотделно е нормално да бъдете затруднени. Веднъж да го направите обаче, няма проблеми и от там нататък става „фасулска работа“.

4. Мърдайте си ушите

Да, има мускули за това зад тях. Можете лесно да го правите ако ги мърдате  заедно с лицевите мускули (най-вече по челото). Но се изискват доста упражнения, за да може да мърдате само ушите си. А ако някой успее да си мърда само едното ухо самостоятелно – наистина ще го призная за майстор!

3. Напишете 6, докато си въртите крака

Седнете удобно на бюро, вземете лист хартия и химикалка. Започнете да въртите десния си крак по часовниковата стрелка. Сега се опитайте, продължавайки да въртите крака си, да напишете числото 6 на листа. Кракът ви ще ви подведе :)

2. Погъделичкайте се

Всъщност е почти невъзможно, дори принципно да страдате (да, страдание си е като някой ви гъделичка и не спира) от силен гъдел като мен. Понякога се получава по стъпалата на краката, но в общи линии – нищо общо с истинското, когато ви гъделичка друг човек. Впрочем всичко е плод на психиката ви.

1. Въртене на палци

Можете ли „да въртите палци“? Всеки може, особено докато сте на работа и шефа не гледа. За който не знае – скръстете пръстите си така, че палците да сочат един срещу друг. Започнете да ги въртите напред, после назад. Няма проблем, нали? Можете да го правите доста бързо! Сега обаче забележете – винаги върхът на единия палец описва кръгове по часовниковата стрелка, а другия – обратно на нея. Опитайте се да си въртите палците едновременно по часовника или обратно на него. Опааа… Проблемът ще е голям.

 



Един коментар


  1. Ели каза:

    Аз мога да си мърдам двете уши по отделно и заедно. Много е лесно!

Добави коментар

Адресът на електронната поща няма да се публикува


*