C, PHP, VB, .NET

Дневникът на Филип Петров


* Криминална загадка

Публикувано на 16 януари 2011 в раздел Лада Нива.

Ставате рано сутрин. Нямате махмурлук. Помните, че миналата вечер се изпи доста, но не смятате, че сте се напивали. Привидно спомените за вечерта са бистри. Решавате да отидете до магазина, за да купите хляб, бира и други важни за оцеляването на село продукти. И виждате на вратата на автомобила това:

Кой е оставил тези следи и каква е причината? Решили сте да затегнете един-два болта под колата по средата на пиршеството? Дали пък някой не се е опитвал да ви открадне раздатъчната кутия? Или някой пияница е паднал и след това да се е подпрял, за да се изправи? Може пък същия преди това да е катастрофирал телом в автомобила ви? А може ли това да е бил шофьорът (тоест вие), който се е опитал да покара, но не е уцелил вратата? Излизайки пълзешком от автомобила по този начин сте хлопнали вратата, защото не сте могли да се изправите до дръжката? Някое джудже с несъразмерно големи за тялото си ръце се е опитало да отвори и открадне колата ви? Или просто някой си е направил майтап с вас?

Дъждът в последствие отми следите преди да могат да бъдат снети отпечатъци. Така криминалното разследване става достатъчно трудно дори за инспектор Барнаби от „Убийства в Мидсъмър“. Знае се, че труп в близост до автомобила нямаше, както и, че колата запали и се движи без видими проблеми. Засега безспорно е едно единствено заключение – колата не е мита мноооого отдавна…

 



4 коментара


  1. Damin каза:

    Майтап. Ръката е рисувана с пръсти, при това доста бездарно.

  2. Да бе, тези с надписите „измий ме“ никога не съм ги разбирал. Защо да мия колата? :) :) :)

  3. Lesna Rabota каза:

    По-скоро е трябвало да се измайтапят с надпис „измий ме“

  4. Валентин Гелински каза:

    Че и на всичкото отгоре са неефикасни. Един надпис „КАТ – п**али“ убеждава много повече собственика да си измие колата.

Добави коментар

Адресът на електронната поща няма да се публикува


*