C, PHP, VB, .NET

Дневникът на Филип Петров


* Газова бутилка под багажника на Лада Нива

Публикувано на 22 юли 2010 в раздел Лада Нива.

От дълго време се бях наканил за това изпълнение и най-накрая му дойде времето. Дадох да ми монтират новата 40л. газова бутилка под багажника на Ладата. На първо време се наложи преправяне на ауспуха. Монтьорът използва гърне от Голф 2:

После бутилката беше монтирана доста прилично. В общи линии всичките ми опасения, че ще е прекалено ниско отпаднаха. Дори при пълно хлътване на пружините – пак диференциала ще е много по-ниско от бутилката:

Естествено имаше и съпътстващи проблеми. Сондата от старата бутилка естествено не пасна, защото новата е с доста по-малък диаметър (за сметка на дължината). Това наложи преправяне на сондата.

После, при отиването за изваждане на нов паспорт, се оказа, че сондата трябва да се смени с нова „евросонда“. Така е по закон за „нов монтаж“ на газови уредби. Та се наложи да се сдобия с такава нова сонда. Новото при тях е, че имат два допълнителни клапана – един към пълнача и един електрически, който се контролира дистанционно от ключа за запалването на колата. Така, че да кажем нивото на безопасност е по-високо. Дано е качествено изработена…

В крайна сметка операцията беше успешна. Багажника ми се „отвори“ значително. За доказателство днес успях в него да вкарам 32 инчов телевизор с кинескоп (при изправени, а не свалени седалки):

Новото товарно пространство наистина се усеща добре :)

П.П. Хей тъй междувременно смених и заден кардан. Скъпо удоволствие (150лв). На стария му се бяха разбили шлиците и беше труден, ако не и невъзможен за рециклиране.

 



Добави коментар

Адресът на електронната поща няма да се публикува


*