C, PHP, VB, .NET

Дневникът на Филип Петров


* Лека разходка на Витоша

Публикувано на 26 юли 2010 в раздел Лада Нива.

Вчера с Дзола решихме да се разходим на Витоша с джипката и кучето. Особено приятна беше прогнозата за времето, която казваше, че „може би ще вали“. Това прогони всички досадни туристи и пътищата навсякъде бяха сравнително пусти за неделен ден.

Отначало реших да минем през Княжево към Златните Мостове. Пътят обаче изглежда е в ремонт или поне този, който аз винаги съм ползвал. Естествено говоря за автомобилния път, а не туристическия. Решихме все пак да търсим нещо обходно. Завряхме се в някакви сукаци в някаква княжевска махала… докато достигнахме тази доста насърчителна за заблудени туристи табела:

Повъртяхме се още малко с колата и като видяхме, че всички пътища напред изглеждат пешеходни, решихме да не се врем там където не ни е работа. Върнахме се обратно и продължихме по полите на Витоша през Драгалевци и Симеоново към Бистрица. Малко преди Железница видяхме прекрасен черен път. Не се стърпях, кривнах и след два-три километра нагоре по баирите спряхме да разходим кучето на готина полянка:

Този район на Витоша винаги ми е харесвал много, защото обстановката много начесто се променя. След като разходихме Берра се върнахме по обратния път:

Насочих се към село Плана. Исках да покажа на Дзола къде е територията на прословутата полянка парти, която мой бивш съученик организира вече традиционно. Отново не успях да се ориентирам добре, но все пак намерихме друга приятна полянка на същата река:

На връщане кривнахме по още един горски път с прилично голям наклон:

След кратко каране стигнахме до някакви бараки и решихме, че е време за обяд. Върнахме се и на разклона за Плана седнахме в прекрасен ресторант:

Времето беше чудесно. Само една оса успя да се „влюби“ в Дзола и не го остави на мира до края на обяда:

Прибрахме се и последва къпане на кучето…

 



Добави коментар

Адресът на електронната поща няма да се публикува


*