C, PHP, VB, .NET

Дневникът на Филип Петров


* Набиване на лагерна втулка за гребло на багер

Публикувано на 21 декември 2013 в раздел Общи работи.

Проблемът с набиването на лагерна втулка с големи размери е неприятен. При удряне с чук втулките обикновено се чупят. Затова обикновено се носят на преса, което пък е скъпо и неприятно удоволствие. В следващата галерия показвам един доста лесен и почти безпроблемен начин за справяне с проблема за по-малко от 5 минути:

  • Втулката се потапя и охлажда в течен азот;
  • Гнездото се нагрява с горелка;
  • Втулките се вкарват просто с ръка без никакви механични удари;
  • Стопля се (много бързо) и готово :)

 



8 коментара


  1. > един доста лесен и почти безпроблемен начин...

    > Втулката се потапя и охлажда в течен азот

    Дааа :)

  2. Един въпрос и от мен, някой от големите продавачи на лагери дават под наем или предоставят безплатно (ако си стар клиент или правиш голяма сметка) машини за загряване на лагери оси и прочие метал, вършат страхотна работа ако трябва да набиваш нещо, без усилие и за отрицателно време. Машината е голяма колкото електронна везна, но тежи много, от нея излизат два успоредни магнита или намодки (iпоред мен действа чрез елетромагити) и има трета която е отделно ако ще нагряваш лагери.
    Колко трябва да е силно излъчването на тези вълни за да нажежи солиден метал и то само за 3 -4 минути?
    Как се казват тези уреди?
    Колко са вредни (на машината имаше огромни предопредителни символи за увреждане на сърцето и някакъв немски текст след който с големи букви пишеше min 15)?
    ПС: Извинявам се ако въпроса е глупав или не е по-темата, но машинката ми стана доста интересна, а в интернет не намерхи нищо конкретно за тях.

Добави коментар

Адресът на електронната поща няма да се публикува


*