C, PHP, VB, .NET

Дневникът на Филип Петров


* Page speed и YSlow разултати

Публикувано на 29 март 2013 в раздел Общи работи.

Направих си бърз тест на сайта и не останах очарован от резултатите. В Google Page Speed получих резултат от 89%, а в YSlow 87%. Времето за зареждане беше 2,46 секунди. Последвах съветите (главно оптимизации на CSS, но и няколко други неща, за които не се бях и замислял) и след 15 минути получих следния резултат:

Оптимизация на сайта

YSlow упорито няма да ми дадат 100%, защото единственото нещо, което не е на 100% е „използвай CDN за CSS файла“. Е няма пък да използвам CDN!

Останаха някакви миниатюрни и незначителни неща. Явно няма да успея да сваля зареждането от Ванкувър под една секунда :)

 



2 коментара


  1. Валентин Гелински каза:

    Позволи ми да споделя едно мнение за менютата отдясно. Ако секциятаа „нови“ е най-отгоре, ще е една идея по-добре. Защото (поне аз) влизайки в сайта човек търси какво ново има. След като съм прегледал повечето вече качени публикации, рядко влизам да ги чета пак. Докато новите са ми интересни. А на малък монитор въпросната секця не се вижда веднага и трябва да се „скролва“. Не че ще ме заболи ръката или ще ми се изтърка тъчпада, ама…
    Допускам че си имал причини да я сложиш там, може би за мен не са били очевидни.

  2. Мерси, това всъщност е обосновано решение. Повечето хора влизат точно тук не заради новостите, а точно заради старите статии. Говоря за студенти, които се интересуват от статии по някой учебен предмет.

    Та тук сме в „битка на интереси“. Едни се интересуват от едно, други от друго :)

Добави коментар

Адресът на електронната поща няма да се публикува


*