C, PHP, VB, .NET

Дневникът на Филип Петров


* Предизвикателствата пред обучението по информатика в българските средни училища

Публикувано на 14 септември 2021 в раздел Методика.

Представям на вашето внимание моята първа и надявам се не последна монография. Темата е свързана с обучението по информатика в българските средни училища.

Написването на тази книга беше трудно и никак не безпроблемно начинание. Първоначалният ѝ вариант беше готов още месец февруари 2020 г., но поради една или друга причина се отложи публикуването на няколко пъти – в крайна сметка излезе от печат в края на месец август 2021 г. А в това време минаха няколко промени в закони и се въведоха нови учебни програми, с което буквално част от текста остаря и съответно трябваше да се пренаписва.

Може да си представите как тези обстоятелства не ме направиха никак щастлив – всъщност на няколко пъти бях на прага да се откажа. Е, все пак се получи! Изказвам огромните си благодарности на доц. Надя Ангелова от ТУ-София и на колегата ми от ФМИ доц. Ангел Ангелов, които бяха безценни съветници, редактори и пътеводители в изготвянето на този мой скромен (не го казвам от скромност, а си правя реална самооценка!) труд. Колеги, без вашата помощ изобщо нямаше да публикувам нищо!

Благодарности и на кумеца ми за това, че ме изтърпя с всичките ми капризи около корицата и безчетните промени, които го карах да прави. Hint: има слабо прикрити послания, които умните хора ще открият.

 



Добави коментар

Адресът на електронната поща няма да се публикува


*