C, PHP, VB, .NET

Дневникът на Филип Петров


* Ноздри за Лада Нива

Публикувано на 14 януари 2010 в раздел Лада Нива.

Днес си закупих за няколко левчета култовия артикул наречен „ноздри“. Идеята му е да не вали дъжд върху двигателя и изглежда така:

По принцип има турски ментета за жълти стотинки, но аз си взех руски „оригинал“ за „жълти“ левчета. Най-добрият вариант би бил да сочи назад, защото при насрещен вятър и дъжд също ще обира вода. Така обаче губя насрещния свеж въздух (и мухи) за парното. Освен това обърнатиназад стояха грозно:

Изделието определено е „сделано“ или по-точно „недоделано“. Никой май не е мислил за практически монтаж. Нормално човек би си помислил за някакви щипки или поне винт с голяма шайба. Факт е, че са оставили просто четири плитки и малки отвора за къси рапидни винтчета, за които е нужна голява шайба. Естествено нито винтчета, нито шайба идват с покупката на артикула. Затова се наложи да импровизирам в полеви условия. Рапидките, които имах, се оказаха дълги и се наложи да ги скъсявам чрез гайка:

Така е със „сделаните“ работи. Поне човек си тренира творческия усет, както и въображението. Сега и от вътре се чете ръкописен надпис „Нива“:

Класна работа. Скоро ще окалям надписа, та да добие по-сериозен вид!

 



Добави коментар

Адресът на електронната поща няма да се публикува


*