C, PHP, VB, .NET

Дневникът на Филип Петров


* Как да получиш целувка?

Публикувано на 28 юли 2010 в раздел Математика.

Отивате на среща с ново гадже? Естествено, че не желаете да протакате нещата с безкрайни сладкарници, кафенета и МОЛ-ове, а искате да се „заработи по същество“! Затова е нужно да се подготвите добре с логическите и математическите задачи. Звучи странно, нали?

Ще дам пример как това може да стане с предисторията на любовта между Дък и Джейни. Дък отдавна бил влюбен в русата си съученичка от математическата гимназия, но все не могъл да я заговори по същество. Двамата били неразделни приятели, но само дотолкова. Момчето било изключително срамежливо, а момичето било от по-консервативните и чакала момчето да „води“.

Вече била минала първа, втора, трета среща… и все Дък нямал куража да целуне Джейни, та дори и в очевидно подходящи интимни моменти и поводи. Затова се консултирал с учителя си по математика господин Доналд, който бил известен женкар. След кратката консултация Дък уверено си уредил нова среща с Джейни на която трябвало „да пишат домашните заедно“. От дума на дума Дък попитал Джейни:

– Хайде да ми дадеш да препиша домашното ти по биология?

– А, не може така – трябва да си го заслужиш! – отговорила лукаво Джейни

– Добре тогава… Какво ще кажеш за това: ако кажа едно твърдение, което е вярно, то ти ще ми дадеш да препиша домашното, а ако не е вярно – няма да ми го дадеш?

– Хм, това е интересно, съгласна съм – отговорила девойката

– Обещаваш ли? – все пак настоял Дък

– Обещавам! – попаднало в капана момичето

Дък казал това, което бе подготвил предварително с учителя. След кратко размишление Джейни разбрала, че няма какво друго на направи, освен да целуне страстно Дък. И естествено, понеже е обещала, се наложило да спази обещанието си и наистина го целунала. Така връзката им започнала „по същество“.

Какво е казал Дък на Джейни?

 



8 коментара


  1. Иван каза:

    if (true){
    prepishi_domashno();
    }

    ? :)

  2. Помислете още малко… ще „изплюя камъчето“ утре :)

    П.П. Сега видях, че първоначалното условие беше извратено трудно. Преправих го малко и го направих по-интересно и по-лесно.

  3. Prosist каза:

    Е какво е казал де… Сетих се покрай историята за един тарикатски номер да вземеш малко пари от приятел/някой. Хващате се на бас, че ако клекне и му кажеш 4 думи той не може да стане. Нещо от сорта на „Ако станеш губиш баса“ :D

    Та все пак какво е казал Дък? :?

  4. Мартин каза:

    Ще споделиш ли какво е казал Дък на Джейни? :)

  5. Няма нито да ми дадеш домашното, нито да ме целунеш!

    1. Ако тя даде домашното твърдението е грешно и тя не би трябвало да го дава – парадокс;

    2. Ако тя не даде домашното и не го целуне то твърдението е вярно… Но ако то е вярно тя е трябвало да даде домашното – отново парадокс;

    3. Остава случая тя да НЕ даде домашното И да го целуне.

    Помислете как може да се получи така, че хем да получи домашното, хем да бъде целунат :)

  6. Мартин каза:

    признавам доста е интересно но не мога да се сетя и за другото не съм по тази част но пък много са ми интересни такива задачи :)

  7. Решение:

    – Ако ми дадеш домашното си, то ти ще ме целунеш

    1. Ако тя не си даде домашното, то независимо дали го е целунала или не твърдението е вярно. Да, но ако то е вярно, то тя е трябвало да си даде домашното => парадокс;

    2. Ако тя му даде домашното си, но не го целуне, то твърдението е грешно. Да, но тогава тя не би трябвало да му е давала домашното си => парадокс;

    3. Остана тя хем да му даде домашното си, хем да го целуне.

  8. Мартин каза:

    Хитро :)

Добави коментар

Адресът на електронната поща няма да се публикува


*