C, PHP, VB, .NET

Дневникът на Филип Петров


* Котето Лара/Пънки

Публикувано на 31 август 2011 в раздел Кучета.

В понеделник бях на гости при мама и във входа на блока видях, че се мотае едно малко сладко котенце. Когато си тръгвах реших да му оставя малко храна и вода. Оказа се, че не съм единствен – по стълбището имаше поне три купчинки храна, а коремчето му вече се беше надуло значително. Водичката обаче му дойде добре. Заиграх се с котето и… то тръгна по мен. По мен, по мен, излезе от входа, по мен, по мен… и влезе в колата. Реших, че няма какво да правя – избрало ме е и си го взех.

Тези решения естествено не са безпроблемни. За голямо съжаление се оказа, че ротвайлерката ми Берра няма да пожелае този нов гост. Накратко казано – полудя. Затова се наложи да ги държим разделени – котето в кухнята и коридора, а Берра в хола и стаята.

Обезпаразитихме котето при лекар още същия ден и го кръстихме „Лара“. Днес решихме да го прекръстим на по-подходящото „Пънки“, заради ивицата от бели косми по гръбчето й. Котето е много игриво и готино. Научи се да пишка и ака в котешката тоалетна веднага след като му я направихме. Остана само проблема със съжителството с кучето. Не успяхме да ги запознаем и решихме, че ще трябва да подарим котето на приятел. До няколко дни ще си има нов стопанин.

 



2 коментара


  1. Веселин Кънев каза:

    Голям сладур!

  2. Пупо каза:

    Виж как се дресира куче за да приеме не само коте, а пиле и други животни и хора. Оставяш кучето само на вода ден два.После вземаш цепеница, или нещо твърдо в дясната ръка -тази, с която си го хранила. В лявате държиш котето на дистанция от кучето колкото самото то да не се изплаши и да иска да бяга. С цепеницата опираш по главата на кучето, и му говориш все едно на човек че това не бива да се напада, хапе и т.н. Така няколко дни и толкова пъти и до тогава, докато кучето започне да приема спокойно ,без да ръмжи обучението,като всеки път приближаваш котето все по близо до муцуната на кучето. Разбирасе държиш и цепеницата. После му даваш малко да хапне, нещо вкусно.Много скоро , когато кучето проумее, че ако не напада котето ще има храна за него, те ще заживеят в мир. Същото се прави и за пилета, за деца, .Обратната процедура е когато трябва да се научи кого и кога трябва да напада. Тогава е готово да загине за човека, за който е обучено да защитава.

Добави коментар

Адресът на електронната поща няма да се публикува


*