C, PHP, VB, .NET

Дневникът на Филип Петров


* FCON 2009

Публикувано на 11 април 2009 в раздел Общи работи.

fcon2009

Тази седмица бях поканен любезно да присъствам на конференцията FCON 2009. Събитието се проведе на 11.04.2009г. в конферентна зала на хотел „Кристал Палас“ в София. За нещастие поради служебни ангажименти около кандидат-студентската кампания в Технически Университет не успях да присъствам на всички лекции, но успях да се включа в ранния следобяд.

Конференцията бе проведена под заглавие „Оптимизиран ИТ хостинг и ново поколение УЕБ услуги“. Провежда се за първи път и е организирана от една от най-иновативните фирми в хостинг индустрията – хостинг компанията Fcolor.bg. Освен тях лекции изнасяха от MBMD, уеб медия груп (WMG), Orange PR, Favit.bg и Svejo.net.

Казали са се интересни неща относно развитието на хостинг услугите в световен мащаб и по-точно „hosting cloud“ технологията. Говорили са и за развитието на интернет услугите в България, тенденции в уеб дизайна и технологии за създаване на уеб сайтове, модели и формати за реклама в интернет. Аз успях да се включа на лекцията за „интернет и класическия PR“, витруализация чрез платформата Virtuozzo, както и системата за управление на информация Drupal.

Останах изключително доволен защото се бяха събрали млади и интелигентни хора. Силно се надявам тази конференция да стане традиция. Естествено не бих отказал и аз самия да изнеса доклад в бъдеще.

 



4 коментара


  1. Martin каза:

    Благодарим за feedback-a и се радваме, че ти е харесало и малкото, което си чул от конференцията. Видео файловете скоро ще са готови и ще може да видиш и останалите лекции.

    Поздрави, ще те имаме в предвид като лектор за следващия Fcon.

  2. h4ckY каза:

    доста интересно беше поне за мен ;)

  3. Оставам с впечатлението, че тия конференции и събития (като SEO конференцията) са насочени повече към специалистите. Дали би могло да се организира нещо и за представителите на бизнеса, на начинаещите в сайтостроенето и пр.!?

  4. Отчасти сте прав – обикновено аудиторията на конференциите е съставена от специалисти. Естествено ако имате добър теоритично насочен материал, то не виждам причина да не бъде одобрен за представяне – тематиката може да е за „строене“ на елементарни сайтове, но просто трябва да бъде представена на по-високо ниво (като за специалисти в областта).

Добави коментар

Адресът на електронната поща няма да се публикува


*