C, PHP, VB, .NET

Дневникът на Филип Петров


* Ревю – 200

Публикувано на 17 октомври 2009 в раздел Музика.

Днес бях много приятно изненадан от една нова песен на Васил Гюров (формално на Ревю). По принцип откакто Милена Славова започна все по-малко да присъства в Ревю групата започна да наподобява като стил на Нова Генерация (приемете го като мое лично мнение). В това няма нищо нелогично естествено, тъй като все пак и Ревю и Нова Генерация имаха едни и същи корени. Все пак радващото е, че Васко продължава да прави нови и все по-качествени парчета. Личи си когато някой си върши работата със сърце, а не от комерсиални подбуди.

В песента „200“ Гюров е събрал доста впечатляващ състав – Кирил Маричков (Щурците), Денис Ризов (една от най-любимите ми групи – Ахат) и Иван Лечев (ФСБ)! Прекрасното акустично звучене (типично за Ревю) е запазено, което няма как да не ме зарадва. Интересното е, че песента освен всичко е и доста тежка. Може би се дължи отчасти на доста многото бас от инструментите, но според мен най-главна е цялостната атмосфера на песента. Ако някой от вас обича такъв стил леко меланхолична музика, то съм сигурен, че ще оцени много високо тази песен:

Успех на Васил Гюров и проекта Ревю – дано ни радва все повече и повече (най-вече по-често, но да не пресилваме нещата). Наскоро и Милена записа нова песен, но нея толкова много я въртят по Z-Rock, че честно казано ми втръсна (това при мен се случва много рядко с нейни песни). Така накрая, след като двамата от любимите ми изпълнители се активизираха, няма как да не си пожелая и за още съвместни парчета на Милена с Ревю :)

 



8 коментара


  1. Мен също много ми харесва парчето. Днес за първи път го чух и съм много впечатлен. Дано да продължават в същия дух

  2. Мария Илиева каза:

    Прекрасна музика и изпълнение!
    Слушам я почти всеки ден! Браво! Браво!
    И това е българско и в България! Браво! Браво!
    Пожелавам на създателите и изпълнителите много здраве, обич и красиви неща!
    М.Илиева

  3. Vedmak каза:

    ЧЕСТИТ РОЖДЕН МИЛЕНА,

    Честит рожден ден!
    Желая ти леки запивки и много усмивки,
    успехи в бранша и чупки в ханша,
    здраве в изобилие и радост до безсилие!

  4. Павел Петров каза:

    И на мен много ми харесва ритума и твърдото „акустично“ звучене на песента. Нека да продължаваме да показваме че когато иска БЪЛГАРИЯ МОЖЕ!!!

  5. Кристиян Маркулев каза:

    До всички: простете невежеството ми, но имам въпрос: Васо Гюров, Кирил Маричков, Иван Лечев, Денис Ризов са в заглавието. Даката го разпознах. Кои са пича с каскета и младата дама бек-вокал? Търсих навсякъде и не можах да открия, защо несправедливо ги пропускат?

  6. Кристиян – признавам си – не знам. Мога само да предположа, че са „щатните членове на група Ревю“, т.е. жената трябва да е „Криси“, а „човека с каскета“ вероятно „Весо“. Това е само „shot in the dark“ от мен. Не ги познавам, не съм ги виждал.

  7. Кристиян Маркулев каза:

    Така е! Кристина Серафимова, новия вокал на „Ревю“, а младежа с каскета се казва Весо, ако не се лъжа и също е от „щатния персонал“ на „Ревю“-то. Видях ги в „Денис и приятели“ в YouTube. (Васо Гюров – Волни (изпълнено в „Денис и приятели“)
    Благодаря ти Филипе!

  8. рени каза:

    ВЕЛИКА ПЕСЕН… различна от всички други..прекрасна

Добави коментар

Адресът на електронната поща няма да се публикува


*