C, PHP, VB, .NET

Дневникът на Филип Петров


* Йорданка Христова с орден Стара Планина

Публикувано на 21 юли 2010 в раздел Музика.

Поздравявам невероятната българска певица Йорданка Христова за получения днес орден „Стара Планина“! Страхотна, невероятна, вечна – наистина си го заслужи! Малко са хората, които са успявали да прославят България по света като нея. Приносът ѝ към българската култура най-после беше оценен по достойноство от най-високо ниво! Поздравявам и вас с няколко нейни изпълнения, който са ми най-любими:

Незабрава, музика Тончо Русев, текст Калин Донков

Халосия, музика Кирил Икономов, текст Евгения Гешева

Ще продължавам да пея, музика Хосе Фелисиано, текст Михаи Белчев, аранжимент Красимир Гюлмезов

Почакай

Има ли думи за сбогом?

Съдба, музика Красимир Гюлмезов, текст Евгения Гешева

И оригиналния клип на вечната „Изповед“

П.П. „Хейтърите“, които се навъдиха около темата по целия „нет“ да се засрамят от съществуването си!

 



2 коментара


  1. Повечето българи са наясно с величието й. Фактът, че когато направи концерт винаги залата е пълна е показателен. Малцина могат да се похвалят с това.

    Орден „Стара Планина“ може да е наистина компрометиран с някои подмазвания към посланици, но смятам, че специално за културни отличия досега е перфектен. Лили Иванова, Емил Димитрол, Милчо Левиев, Силви Вартан, Стефка Съботинова, Валя Балканска… Това са хората в сферата на музиката получавали орден, за които се сещам веднага. И всичките са на световно ниво!

  2. Силвия каза:

    Благодаря, Филип, че сред тоталната простотия, която се вихри из Нета по този повод се намират и хора като вас, които да оценят по достойнство качествата на Йорданка Христова, а не й броят Грамитата или не снасят дежурните глупости за астро! Йорданка винаги ще я уважавам, защото тя плътно изпълва със съдържанвие девиза „вяра, чест, достойнство!“, сиреч, тя не се продаде за евтин политически пиар, а отстояваше собствената си гражданска позиция (макар и неприемлива за мнозина) през годините. За качествата й като певица, за успехите й, струва ми се безсмислено да говорим – този който трябва ги знае, а този който не ги знае си е негов проблем, стига да не си афишира простотията из нета.

Добави коментар

Адресът на електронната поща няма да се публикува


*