C, PHP, VB, .NET

Дневникът на Филип Петров


* Евро пейка

Публикувано на 26 юни 2013 в раздел Общи работи.

Със съседите решихме да си направим кътче за отдих в задния двор. Тръгнахме с чертежи и идеи… и от пейка стигнахме до план за беседка. Тоест пейката стана по европейски. Така дойде и името ѝ – „евро пейка“.

Основната конструкция беше планирана и изпълнена от строителен инженер, а аз се явявах чирак (носех дъски и пирони, лакирах и т.н.). Някои дребни детайли бяха и импровизация – например ъгловите пейки до входа бяха моя идея, масичката пък беше преправяна, плота в подпокривното пространство беше добавен допълнително и т.н. Горе покрихме с битумни керемиди (под тях грунд). Общо инвестицията за беседката излезе около 1000 лева (за материали само, труда ни беше безплатен). Конструкцията е подвижна (няма основи) и е в нормите под 2,20 метра (за да не се изисква разрешително за строеж според ЗУТ). В общи линии се получи много добре.

Въпрос за разбирачи – какъв е джипа, който се вижда на фона на една от снимките?

 6 коментара


 1. Шшшшшшшш… (с шуменско!).

 2. Потребител каза:

  Трее да се полее!

  P.S. С евро бира :)

 3. Поздравления! Доста добре изглежда.

 4. отец Надървий каза:

  Проверено – евро-пейката работи. Но не е за дебели хора.

 5. А не, нищо не сте разбрали значи.

  Това е беседка за пиячи. Пиячите не се напиват. Който започне да премрежва погледа и си преплита краката – той се спъва и отпада от играта. Нарочно е направено. Нещо като „фейс контрол“.

 6. JvruceR каза:

  Аз не съм дебел, но на мен ми беше проблем, че се спъвам като влизам. Който не е свикнал да си гледа в краката…

Добави коментар

Адресът на електронната поща няма да се публикува


*