C, PHP, VB, .NET

Дневникът на Филип Петров


* Английски – отличен 6

Публикувано на 16 февруари 2010 в раздел Общи работи.

Днес изкарах втория си изпит за приемане за докторантура с отличен 6. Този беше по английски език. Остава да мине решение на катедрен и на последващ факултетен съвет и вече ще съм официално задочен докторант.

Тук е мястото да спомена за „голямото прецакване“, което сам си направих. В петък късен следобяд ми се обадиха по телефона от отдела за конкурстни изпити. Жената ми каза, че съм на изпит във вторник. Попитах я какво трябва да подготвя и тя заяви:

– Е как, аз не Ви ли казах вече? Превод от 50 страници техническа литература по направлението!

Ох, ах, ех – ами добре казах си. Имам три дни – ще превеждам. И както редовните читатели на блога знаят – превеждах, та ми пукаха ушите.

Днес на изпита се оказа, че не е трябвало да превеждам. Тоест трябвало е, но не писмено. Оказа се, че е било достатъчно само да прочета и да разбера тези 50 страници, т.е. да се подготвя за изпит по тях. Е добре се подготвих! После на самия изпит прочетох един дълъг абзац, който изпитващите ми посочиха, преведох го устно и накрая направихме кратко интервю.

Та това беше „голямото прецакване“. Е всяко зло за добро – всъщност хем научих някои нови неща, хем си опресних английския език… или това са просто оправдания :)

 



2 коментара


  1. Тъй де, тъй… :)

    „Който каквото сам си направи никой друг не може да му направи“

  2. Иван каза:

    Хем и ние прочетохме някои интересни цитати :)

Добави коментар

Адресът на електронната поща няма да се публикува


*