C, PHP, VB, .NET

Дневникът на Филип Петров


* Естетичен тунинг на колоните

Публикувано на 13 декември 2009 в раздел Общи работи.

Хората, които са ми идвали на гости, знаят за големите ми колони. Купих ги преди около две години от мой колега. Отърва се от тях за 100 лева, а аз ги постегнах като им оправих външния вид (облепих ги с черно фолио и смених плата на предния панел, както и смених вътрешното окабеляване). След като смених и усилвателя с по-нов (пак взет на старо де – не за друго, а стария се нуждаеше от „тупаници“ за да включва), сега края на хола ми се оформи като един Hi-Fi кът от техника на средна възраст:

Колони

Самите колони са „антични“ както каза един приятел. Производство на ГДР са. На тях стара метъл група на име „Корозия“ са си правили концертите в Бургас. От доста време по тях обаче ме дразни една голяма дупка (наричам я отдушник) под всяка една от кутиите на колоните. През нея се виждаха накъсани парчета дунапрен, кабели и огромния говорител. Изобщо ефектна, но и грозна гледка…

Лява тонколона

Сега върху дупката сложих малко зелена PVC мрежа. Лепнах я външно с двойнозалепваща лепенка, като дъпълнително сложих и изолирбанд, за да не се белее лепенката:

Тонколона

По-наблюдателните са забелязали, че прътовете забити в стената всъщност са дръжки за лопати:

Тонколона

Сега остава малко коледна украса и сме готови за празниците :)

 



Добави коментар

Адресът на електронната поща няма да се публикува


*