C, PHP, VB, .NET

Дневникът на Филип Петров


* Запалени коли Хюндай пред блока

Публикувано на 30 септември 2009 в раздел Общи работи.

Вчера вечерта както винаги си пийвах бири, хапвах и гледах безсмислени предавания по телевизията. Приятелката беше уморена от работа и беше заспала на дивана. Кучето както обикновено просеше храна и от време на време ръмжеше на вратата когато чуе някой да слиза по стълбите. Нищо странно.

Точно си пишех с приятел в ICQ на компютъра, когато приятелката ми се събуди и каза:

– Отиди да видиш защо кучето лае, чух някакво силно тропане по стълбите!

Не ми беше направило впечатление въобще. Два пъти отказах, но тя беше настоятелна и отидох до външната врата. Чух гласа на съседката и дъщеря ѝ – прозвуча ми като караница и реших, че няма какво да слухтя като клюкарките. Върнах се, допих си бирата и легнахме да спим.

Днес сутринта станахме рано, закусихме и започнахме бавно да се приготвяме за работа. Обикновено телевизора стои на RE:TV, но този път по абсолютно изключение беше включен на PROBG. Нещеш ли водещата новина в новините беше, че „три автомобила Хюндай са запалени в София“. Не предизвика интерес.

Когато започна подробното разглеждане на новините обаче съобщиха, че е на нашата улица. Зазяпах се веднага и… видях, че е буквално пред нашия блок! Идвала е телевизия, полиция и пожарна, а аз буквално проспах всичко.

Запален Хюндай

И трите автомобила са марка Хюндай. И трите са на мои съседи.

Запален Хюндай

Не бих се наел да развивам каквито и да е теории за това защо, кой и как го е направил. Доколкото познавам съседите си – всичките са добри, скромни и приятни хора. Както виждате и две от колите са сравнително стари.

Запален Хюндай

И все пак остава въпроса – защо точно автомобили марка Хюндай? Първите два са пред блока, но третият е паркиран до съседния блок. На улицата има десетки други автомобили, но само такива марка Хюндай са запалени. Дано полицията си свърши работата бързо и залови кретенът, който го е направил.

П.П. Преди малко (10 сутринта е) разбрах, че на още две места в Лозенец е имало палежи на автомобили Хюндай. Едното е било някъде на бул. Черни Връх. Абсолютно идентичен случай с три запалени коли е имало на 15.09. Явно е целенасочена вандалска акция срещу марката.

 7 коментара


 1. Тодор Балабанов каза:

  :)Не се надявай, палежи се разследват най-трудно. Това, че хората са съвсем обикновени и добронамерени не означава, че няма да ги тероризират.

 2. Сега разбрах, че на още две места в Лозенец е имало палежи пак на Хюндай. Изглежда е някаква организирана акция срещу конкретната марка… Мирише на обикновен вандализъм.

  П.П. Ето и една новина от 15.09 – пак три автомобила Хюндай запалени:
  http://novinitepro.bg/novinite/kriminalno/tri-koli-zapaleni-v-sofiya.html

 3. Martin каза:

  А, другият път като ти идват телевзии и „новини“ на крак да отразяваш светкавично.

  Кофти за колите, не храня надежда че ще има резултат.

 4. Е проспах го екшъна…

  Един интересен въпрос, който ми дойде на ума – сега дали няма да се завишат драстично сключените застраховки с автомобили Хюндай (естествено на по-висока цена поради завишения риск)?

  Друга версия – някой да е бил прецакан я с гаранция, я с нещо друго и по този начин да си мисли, че отмъщава…

  И още една – някой да има солидна застраховка, пали си собствената кола, но и други, за да не го заподозрат…

 5. илияна каза:

  …ех, да бяхме в истинската Европа,тамтрудно съседите проспиват такива неща. Пък току виж и дали някаква информация на органите, ама НЕ БИ.

 6. Да, сега се оказа, че сьм много лош човек :)

 7. Alexander каза:

  i30 горя пред моя блок, 1 кола през моята. Напоследък стана май модерно да се палят коли, но такова съвпадение вече премина всички граници на нормалното, както и другите 2 Хюндай-а изгорели същата нощ в квартала.

Добави коментар

Адресът на електронната поща няма да се публикува


*