C, PHP, VB, .NET

Дневникът на Филип Петров


* Medconf 2009 – изнасяне на доклади

Публикувано на 25 април 2009 в раздел Общи работи.

Продължение от Medconf 2009 – откриване

На втория ден се събудих навреме за закуската. Не пропуснах обаче да си кажа „здрасти“ с животинките на двора:

medconf2009-day1-0

Тъй като бях забравил да снимам басейна миналия ден – идва време за реванш:

medconf2009-day1-1

Има много интересно направено фонтанче:

medconf2009-day1-2

Ето и сградата на ресторанта на хотела:

medconf2009-day1-3

В 8:30 дойде автобус, с който потеглихме в посока „Новотел Пловдив“. От там трябваше да вземем други участници в конференцията и да отидем към университета.

Тъй като почти през целия си живот съм живял в София, няма как да не отбележа няколко важни факти за град Пловдив, а именно – ПРЕКРАСЕН Е!

Ето накратко няколко основни факта за това заключение:

1. Междублоковите пространства са много големи. Повечето блокове си имат добре поддържани градинки:

medconf2009-day1-4

2. Навсякъде е зелено:

medconf2009-day1-5

3. Чисто е. Дърветата не са окичени с пликчета. Рядко се виждат боклуци по земята:

medconf2009-day1-6

4. Има една прекрасна река – Марица, която НЕ мирише (съответно хората не я наричат „канал“ както в София):

medconf2009-day1-7

5. Няма задръствания! Ако го кажа на някой пловдивчанин, той няма да се съгласи – те си мислят, че има. Техните задръствания обаче на мен ми се виждат буквално смехотворни. В пикови часове на всяко кръстовище се минава на максимум до втората смяна на светофара. Това дори на въпреки, че големият бул. България е в голям основен ремонт. О, да – забравих да кажа, че и дупки по улиците НЯМА. Поради тази причина естествено пристигнахме много бързо до университета:

medconf2009-day1-8

А Пловдивски Университет „Паисий Хилендарски“ мога да го давам за пример на цял свят. Честно ви казвам – не вярвах, че в България има и такива учебни заведения. Голям паркинг, добре поддържан огромен двор, абсолютно всеки прозорец с PVC дограма, всички стаи, в които влезох – напълно ремонтирани, направо блестящи… Абсолютно обира точките ми като най-добре организирания и най-добре поддържания университет, който съм виждал:

medconf2009-day1-9

Лекциите се провеждаха в три зали – Аула 2, 422 и 424. Започнахме в аулата с встъпителния доклад на проф. Иван Ганчев:

medconf2009-day1-10

После трябваше да се преместя в 422, където доклад трябваше да изнасям аз. Преди мен Даниела Тупарова изнесе доклад на тема „Interactive Performance-Based Assesment of ICT Skills“. Оказа се много добре, тъй като темата на моя доклад е непряко свързана с нейния:

medconf2009-day1-11

В залата нямаше много хора, но за сметка на това всички бяха много активни в дискусиите след презентацията. Задаваха конкретни и изключително точни въпроси, което естествено прави много добро впечатление:

medconf2009-day1-12

Сигурно ще се запитате, защо снимам от тази странна позиция. Това е така, понеже ме назначиха неофициално за помощник на отговорника на залата:

medconf2009-day1-13

След кафе паузата гледахме много интересна презентация на проф. Грозьо Станилов, направена на програмата Mapple. След него бяха Тони Чехларова и Евгения Сендова, които демонстрираха страхотни възможности на програмата Елика на тема „Explorations with Rotational Solids“. Перфектно представена темана една изключително интересна и динамична среда. Накрая Evgenios Avgerinos представи „On Using a Dynamic Geometry Software in the Comprehension of the Similarity of Triangles“:

medconf2009-day1-14

Дойде обедната почивка и с колегата, с който изнесохме доклад, решихме да отидем на ресторант. Сравнително близко до универсистета намерихме приятно и доста евтино заведение:

medconf2009-day1-15

Цените както казах бяха добри, обслужването на ниво, а и хапването си го биваше. Естествено изпихме по една бира:

medconf2009-day1-16

След като се върнахме се разделихме – аз отидох в Аула-та, за да помагам евентуално на д-р Юлия Нинова с английския език (не се наложи въобще), а Александър отиде да гледа презентацията на двамата японци. Каза ми, че съм изпуснал страшно много. Презентацията на Hiroshi Okumura и след нея на Masayuki Watanabe е била свързана с Архимедови окръжности и е имало изключително интересни примери. Радвам се, че естествено я има в тома на конференцията и съвсем скоро ще се запозная с тези изследвания в геометрията.

След края на лекциите решихме да се разходим в центъра на Пловдив и по-точно в „Стария Град“.

 



3 коментара


  1. Деси каза:

    Много Добра Статия

  2. Марти каза:

    Ще се качат ли някъде презентациите ?

  3. Марти – всяка подобна конференция има издаване на т.нар. „том“ с публикациите. Всичко е издадено на хартиен носител в доста дебела книжка. Имам го и в електронен вариант на CD. За повече информация:
    https://www.cphpvb.net/publications/

Добави коментар

Адресът на електронната поща няма да се публикува


*