C, PHP, VB, .NET

Дневникът на Филип Петров


* Гумени Глави – топ 10

Публикувано на 18 януари 2013 в раздел Музика.

Гумени Глави беше първата сериозно нашумяла българска рап група. Първият им албум от 1994г. продава рекордни за времето си копия – над 120 000 бройки, при това почти без никаква медийна реклама (тогава всъщност нямаше и кой знае каква възможност да се направи реклама извън националните медии, а те бяха доста консервативни и откровено цензурирани). Когато бях на 12 до 14 години групата беше супер хит навсякъде. За времето си Гумени Глави беше уважавана група. Чак след 2000г. личните проекти на Мишо Шамара започват да отблъскват част от публиката (главно заради прекъсването на „ъндърграунд“ звученето, както и с някои текстове на песни) и докарват „със задна дата“ лошо име и на групата. А според мен това лошо име е незаслужено.

По принцип не слушам подобен вид музика, но поне от Гумени Глави съм слушал достатъчно много, за да имам мнение. Наскоро си ги припомних от стари касетки и реших да си извадя личен „топ 10“. Ето класацията:

10. Година две

9. Лятото е супер

8. Ще му разбия главата

7. Извинявай скъпа

6. Даниела

5. Готов ли си

4. Ние не сме

3. Ние сме

2. Никой никъде

1. Три Бири

 



Един коментар


  1. Студент от ТУ каза:

    Браво! И аз ги обичам. За първи път ги слушах към 2000 година като бях в 1 или 2 клас, дали беше от касета или на 133 MHz компютър(CD), който имахме тогава-не знам, но групата си е супер!!!

Добави коментар

Адресът на електронната поща няма да се публикува


*