C, PHP, VB, .NET

Дневникът на Филип Петров


* Вицове за джипове

Публикувано на 13 юни 2012 в раздел Лада Нива.

1. Проклятието на високопроходимия автомобил

Влагаш много пари в джипа си, за да го направят по-мощен, по-проходим, по-„незакъсващ“. А в крайна сметка се оказва така, че именно ти имаш нужда от помощ много по-често, отколкото най-обикновените шофьори!

2. Кола на старо

– Видях, че продавате някакъв автомобил „4x4x3“. За всичко бях чувал, но това пък какво е?

– Джипката си е с предаване 4х4, но в комплекта включваме и трима служители, които ще я избутат до паркинга пред вашия дом!

3. Не слизам от джипката за нищо на света!

Двама са хванали трети под мишница и го влачат по улицата. Спира ги минувач:

– Момчета, какво му е, да не си е счупил крак? Мога ли да помогна с нещо?

– А не, споко брат. Вчера остави джипа в сервиза и сега го учим да ходи пеша…

4. Адекватна помощ

Начинаещ шофьор закъсва с джипа си в огромен кален трап. Всичките му опити да излезе са безуспешни и се закопава все по-лошо. Естествено му пада батерията на GSM-а, а той няма подходящо зарядно за случая. За капак на всичко най-близкото населено място е прекалено далеч.

След около час напълно безуспешни опити да изрови колата с ръце шофьорът бил кален от глава до пети и напълно обезверен. В този момент покрай него случайно минал бракониер от ромски произход, застанал до колата и започнал да цъка с език. Нашият герой се зарадвал и го попитал:

– Уха добре, че се засичаме. Можете ли да ми помогнете?

– Хмм… мога, мога бате. Само две думи ша ти кажем и ша знаеш к`во да правиш! Ама дай пари бате иначе не казвам!

Дал му нашият човек 10 лева, последните които му били останали в джоба, и попитал:

– Хайде казвай сега „двете думи“ – какво да правя?

– Викай трактор!

5. А при вас тече ли?

Ако не тече – не е УАЗ!

6. Ползата от науката

С нарастването на обществения интерес към оффроуда, в това число от страна на жените, в Пернишкия Университет по Текстил, Компютри и Автомобили обърнали специално внимание на дамското съсловие. След дългогодишен научен труд били изобретени сутиени, които предпазват гърдите на дамите от познатото друсане нагоре-надолу при преминаване на автомобила през препятствия извън пътя. Освен това използваният текстил бил от специална материя, която предотвратявала характерното настръхване на зърната в студено време.

В отговор на научното откритие непознати местни хулигани пребили ректора на университета, двама от неговите заместници и всички научни сътрудници участвали в научния експеримент…

7. Джип срещу жена

Джиповете са като жените – сърдят ти се ако не се грижиш ежедневно за тях, съсипват ти нервите и здравето когато тръгнете на дълъг път, харчат много повече пари отколкото някога сте очаквали, но за сметка на това при правилен избор на модел и достатъчно вложени пари за „тунинг“ може да се окаже така, че всички тайно да ви завиждат.

8. Пак за УАЗ-а и течовете на масло

Чухте ли, че някакъв украинец си купил УАЗ, от който не течало от никъде масло? От Уляновския Автомобилен Завод моментално изпратили механик, който отстранил повредата…

9. В армията

Млад лейтенант карал старата УАЗ-ка през огромни кални коловози по време на военни учения. В един момент видял новата Г-класа на полковника, която била затънала дълбоко в калта.

– Джипката ви ли закъса бе полковник? – решил да злорадства летенанта

– Не – отговорил полковника – твоята закъса! – и дръпнал ключовете от ръцете на лейтенанта и се качил в УАЗ-а

10. Отново в армията

По време на учения командирската джипка на полковника се „окантарва“. Той се обръща за помощ към редниците наоколо, но те отказват помощ:

– Съжаляваме г-н полковник – ние вече сме „убити“ и според правилата на учението не можем да подпомагаме бойните си другари си по никакъв начин!

Тогава полковникът се обърнал към шофьора си:

– Я вземи няколко от онези тела на мъртъвци и ги подложи под гумата!

11. Фермери

Американски фермер дошъл у нас и се хвалил пред български селянин:

– Пич, въобще не можете да се сравнявате с нас, да знаеш! Аз като излеза от фермата си и се кача на джипа – ще карам 3 часа докато стигна оградата на парцела!

– Тъй ли? Ами то и с мен е така! Аз си мислих, че там имате по-хубави коли от нашите…

12. Шопска реклама

Маркетингова компания решила да модифицира легендарния слоган на компанията Jeep – „go anywhere, do anything“ – и да я адаптира за шопския регион в България. След няколко неуспешни опита със слогани като например „юруш в колата, карай на къро“, най-накрая им писнало и пуснали рекламата със слоган „земи си Jeep, оди на майната си“.

13. Децата на джиперите

В детската градина се проведе състезание за това кой най-бързо ще намери верния път в игра с лабиринт на хартия. На финала достигнали Петьо и Иванчо. Пъзелите били във формат А3 и били доста трудни. Първи започнал Петьо – трябвало да прекара червената шапчица до къщата на баба си, като трябвало да избягва много опасности по пътя. След 12 минути успял.

На ред бил Иванчо – на него му се паднал отново пъзел във формат А3, но този път било с количка, която трябвало да избягва препятствията по пътя. Иванчо се усмихнал и начертал с фолумастера си директно права линия от началната точка до финала. После обяснил, че баща е горски и кара УАЗ…

14. И пак в армията

Отново сме на учение на НАТО – войниците са разделени на два отбора – западняци и българи, чиято цел е да превземат знамето на противника. Палят се огньове, копаят се траншеи и окопи, пътищата се пресичат с телени мрежи и шипове. Западняците обаче използват най-модерната си техника, докато нашенците са принудени да се съобразяват с оскъдната си материална база, която е далечно наследство от социализма.

В разгара на битката обаче станало чудо! Една джипка пълна с български войници пробила фронтовата линия на съперника, направо „прелетяла“ над траншеята, преджапала през три-четири окопа, скъсала телените мрежи и направо прегазила знамето на противника, а за финал се забила директно и разбила стената на последния защитен бункер, което накарало всички хора панически да избягат от него и да развеят бяло знаме. Натовския генерал от Франция бил възхитен:

– Уляля! Е това са истински войници! Браво момчета! Вие сте пример за цялата натовска армия! Моментално разпореждам повишение в чин и лична награда за всеки един от вас. Кажете ми, какво искате да получите?

Шофьорът на джипката, който при катастрофата си ударил главата много лошо в таблото, се обърнал към него и без никакви формалности отговорил директно:

– На първо време ни дайте пари, за да оправим спирачките на УАЗ-а!

15. Survivor

Софиянец, пловдивчанин и най-обикновен шоп карали чисто нов паркетник по кални пътища. В един момент, естествено, затънали до уши в калта и не можели да излезнат – трябвало да ходят пеша и да търсят помощ. Столичанинът изгасил мотора и взел ключовете, майната моментално свалил радиото и акумулатора, а шопа за ужас на останалите откъртил вратата на джипа. Те го хванали за гушата:

– Защо бе, защо бе?!

– Чекай, чекай, не се хвърляйте върху мен ся – защитил се шопа – ами ти например що взе ключовете?

– Ами за да не ми откраднат колата бе мен! – отговорил софиянеца

– Ааа, а ти що взе радиото и акумулатора?

– Хем да не ги откраднат, хем да си слушаме музика по пътя бе майна! А ти защо откърти вратата бе идиот?

– Ми… рекох, че ако стане горещо ще си свалиме прозореца…

16. Новия модел БМВ Х5

– Знаеш ли, че новия модел на БМВ Х5 има нагреватели на целия заден капак, а не само на стъклото – това е за да не се получава конденз под тапицерията и така удължава експлоатационния срок на купето!

– Глупости – това е за да не ти е студено на ръцете, когато зимата я избутваш от паркинга пред блока, за да я наместиш на пътя!

17. Мутрата и оффроуда

Мутра си купил лъскав джип за оффроуд. Неговият опитен шофьор твърдо го разубеждавал и го молил да не си взима от лъскавите с хромирани ролбари, степенки и всякакви пластмасови излишества, но нейсе. Взели най-скъпото и най-джиджано возило и подкарали по баирите в планината.

След като всички пластмасови работи вече липсвали, от хрома нямало и помен, ролбарите били с вид на смачкани макарони, а всички светлинки по таблото отдавна светели, най-накрая дошъл и очаквания момент с избухването на облак пушек от двигателя, с което автомобила перманентно спрял и останал в кална локва. Шофьорът излязал, отворил капака, ровичкал с отверки, удрял с чук, но нищо… Накрая се обърнал към мутрата и казал тъжно:

– Това е, ще търсим УАЗ…

– Що бе, к`во му е?

Шофьорът изредил подробно всички щети по трансмисията, откъснатата стабилизираща щанга, падналия ауспух, виещия преден диференциал, съмненията за задрал колянов вал, теча на антифриз, счупения алтернатор и няколкото изгоряли електронни платки. Мутрата не разбрал нищо:

– Пич, хубаво де виде се, че разбираш, нали за това ти плащам. Ама аре научи се маа му стара да обясняваш по-елементарно, та да те разбират всички бе! Ти ко са – на важен ли ми се правиш с тея думи? Подиграваш се, че не разбирам ли, а?

Шофьорът се извинил за сложния жаргон, който използвал и се съгласил да обясни повторно, но „на човешки език“. Застанал прав до колата и посочил с пръст двигателния отсек, след което обяснил:

– Пу деба! СчупИ се!

18. Докторите

– Докторът от частната клиника тогава ми обеща, че ще ме изправи на крака и ще ходя до два-три дни.

– И какво, успя ли?

– А не бе, нали продадох джипа, за да му платя сметката!

19. Монтьори

Трима монтьори уринират в обществена тоалетна. Първият свършва, измива си ръцете, взима няколко къса хартия и фино попива всяка капчица вода от тях, след което казва:

– Ние американците много внимаваме всичко да е свършено както трябва! Така правим и с нашите джипове…

След него свършва вторият, измива си ръцете и взима само едно единствено късче хартия. С него той внимателно попива всяка капчица вода от ръцете си, след което казва:

– А пък ние германците освен, че си вършим работата както трябва, много внимаваме за икономчността и други най-дребни детайли!

Накрая свършва последният, който просто си закопчава ципа и казва:

– А ние руснаците въобще не си пикаем върху ръцете!

20. На мисия в Африка

Инспектор от ЕК, руски православен и италиански католически свещеник били изпратени на хуманитарна мисия в Африка. Преди да тръгнат инспектора наредил на двамата:

– Благословете джипа господа! Трябва да сме подготвени за тежък терен!

Докато католическия свещеник ръсил със светена вода, руският поп режел с ножовката пластмасовата престилка

21. Ще мина ли?

Дядка си лови риба на реката. Минава гъзар с току-що купен джип, подготвен с шнорхел и т.н. екстри. Спрял до дядката и питал:

– Ей деде! Я кажи къде да пресека реката? С нова кола съм, нали се сещаш… да я пробвам де…

Дядката помислил, помислил и казал:

– Па ей тука пред мене минавай!

Речено – сторено. Влязъл пича в реката, джипа потънал напълно, а той едва оживял. Измъкнал се, хванал дядката за гушата и му се разкрещял:

– А бе идиот! Нали каза че е плитко бе! Ще те убия!!!

Дядката започнал да се оправдава:

– Нищо не разбирам – преди малко мина едно пате и водата му беше до под кръста…

22. Гей татуировка

Хомосексуалист влиза в студио за татуировки и казва, че иска да му татуират автомобил на пениса. Татуировчикът го пита каква точно кола да бъде. Гейът се замисля и отговаря:

– Нека бъде джип – ще трябва да минава през бая трудни места!

 

Някои (доста) от вицовете са
взаимствани от wwiijeepparts.com

 



Добави коментар

Адресът на електронната поща няма да се публикува


*