C, PHP, VB, .NET

Дневникът на Филип Петров


* Моят избор от Евровизия 2011

Публикувано на 13 май 2011 в раздел Музика.

Вчера се проведе втори полуфинален концерт на конкурса Евровизия 2011. Първия изглежда съм го пропуснал и вероятно не съм пропуснал много. Като цяло мога да кажа само едно – тотална безличност!

От всички песни в общи линии ми харесаха само три, като след едната поставям лека въпросителна. Направо ще дам личната си класация:

  1. Кипър;
  2. България;
  3. Македония.

Песента на Кипър реално ми хареса – не знам за какво точно се пееше (не разбирам езика), но имаше динамика и силна атмосфера, а звученето на гръцкия език просто звучеше на място за подобна песен.

Песента на Поли Генова от България може би я харесвам, защото си е наша, българска – признавам, че най-вероятно избора ми се дължи на пристрастност. За съжаление ми направи лошо впечатление, че на концерта песента звучеше малко по-различно от това, което съм чувал по радиото и телевизията преди него. Някак си гласа на певицата беше леко различен, но не бих казал непременно лош. Може би просто студийния запис е прекалено добър, знам ли?

Колкото до Македония – песента им беше веселяшка, но за мен без стойностни качества. Поради тази причина по-горе казах, че поставям въпросителна след нея. Със сигурност беше различна от останалите и разчупи фона на блудкави, еднотипни, изсмукани от старите поп/рок хитове песнички.

По случайност или не – изброените три лично мои номинации всъщност бяха и единствените песни, които не бяха на английски език. Признавам си, че това също може да е довнесло допълнителен елемент на пристрастие в мен.

А, да… нито една от въпросните три песни, които ми харесаха, не бяха избрани.

 



Добави коментар

Адресът на електронната поща няма да се публикува


*