C, PHP, VB, .NET

Дневникът на Филип Петров


* Заглушаване на вибрациите

Публикувано на 28 февруари 2010 в раздел Лада Нива.

Всеки, който притежава Лада Нива рано или късно се сблъсква с много досаден проблем – лостчето за „бързи/бавни“ започва да дрънчи неприятно. Причината е, че две пластмасови втулки напречно на оста се разбиват. Нови втулки имам (нанизани на лостчето за резерва), но се оказа напълно безуспешен опита да извадя болта, който го държи. Така беше запекъл, че може би ще излезе само с нагорещяване (което пък от своя страна ще стопи старите втулки и т.н.). Ето каква беше ситуацията:

Тъй като хода на дрънчащото лостче е само напред-назад, измислихме решение да го хванем с ластик странично, който ще обира вибрациите:

Резултатът е перфектен – всякакъв звук на дрънчене изчезна независимо от оборотите!

Отделно съседът ми (и голям offroad-маниак) Стефан днес ми връчи болт за захващане на резервната гума, който той отдавна беше проектирал и направил за мен:

Естествено като оправя едно то вземе, че се развали друго. Открих, че имам пробив в казанчето за чистачките. В горната част е и засега ще почака.

 



4 коментара


  1. Не е толкова просто лепенето. Не става с дъвка и тиксо. Доколкото знам материала е такъв, че и с поялник май няма да стане. Ще е нужен високочестотен заваръчен апарат… или ново казанче :)

  2. Марто каза:

    Въпреки, че казанчето не е жизнено важно по-добре го залепи от рано, за да не продължи да се уголемява цепнатината.

  3. Марто каза:

    Не съм наясно, явно казанчето е метално?

  4. Аз също не съм наясно – просто чета писанията на препатили. Ами не е метално – на мен си ми изглежда като обикновена пластмаса… но явно не е обикновена…

Добави коментар

Адресът на електронната поща няма да се публикува


*